Etenduskunstnikud vallutavad Viljandi

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

5.–11. juulini kestab Viljandis 23. etenduskunstnikele ning aktiivse keha ja meelega inimestele mõeldud Noore Tantsu festival ehk NoTaFe.

Sadakond inimest koondub ühisest kirepunktist lähtuvalt juulikuisesse Viljandisse, et nädala jooksul saada osa õpitubadest ning vestlustest õpetajate ja esinejatega. Festivali hommikud algavad meditatiivse võimlemisega, päevad lõpevad inspireerivate etendusõhtute ja muusikaga.

Õpitubasid viivad läbi tugevad kaasaja tantsu tehnikud Ima Iduozee (Soome) ja Bruno Caverna (Brasiilia), kontaktimprovisatsiooni õpetab Benno Voorham (Holland-Rootsi), teatrile lähenevad Oliver Schrader (Austria) ja Peter Stamer (Saksamaa), kehalisi piire kompab Aitana Cordero Vico (Hispaania), äärmise tundlikkusega lähenevad tantsule ja kehale Marjana Krajac (Horvaatia) ja Nina Wehnert (Saksamaa), Hiina väevõimlemist juhendab Vladimir Sidorov (Venemaa), nooremad ja vanemad viib kokku žonglöör Marco Bonisimo (Holland) ning hääleaparaati aitab avastada Perrine En Morceaux (Prantsusmaa).

8. juuli õhtul on festivali kavas Raphael Vanoli kitarrikontsert. Tegemist on Amsterdamis resideeruva kitarristi, helilooja ja improviseerijaga,  kes on välja töötanud oma isikliku muusikalise heli, kasutades spetsiaalselt valmistatud elektroonilisi seadmeid, mis nõuavad nii käte kui jalgade keerulisi iseseisvaid liigutusi, ning hõlmates mõnikord ka hingamist ja häält. 10. juulil teeb muusikat DJ Profile ning 11. juulil Alex Bailey.

Festivali viimane pärastlõuna on avatud lava päralt. Siis näidatakse rahvale, mida tehti festivali ajal erinevates stuudiotes.

Festivalil esitletakse ka NoTaFe kolmandat raamatut, mis kannab pealkirja «It Moves, It Speaks».

Üritus saab teoks Eesti kultuurkapitali, kultuuriministeeriumi ja Viljandi linna toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles