Liiv suuri busse ei kanna

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile lõuna ajal oli läbipääs Sürgavere ja Pärsti vahelisel Kookla–Pärsti lõigul remondi tõttu raskendatud. Kui sõiduautodel, väiksematel bussidel ja kaubikutel õnnestus lahtisest paarikümne sentimeetri paksusest liivakihist läbi sõita, siis suuremad liinibussid vajusid sisse ja need tuli sealt teemasinaga välja tõmmata.
Eile lõuna ajal oli läbipääs Sürgavere ja Pärsti vahelisel Kookla–Pärsti lõigul remondi tõttu raskendatud. Kui sõiduautodel, väiksematel bussidel ja kaubikutel õnnestus lahtisest paarikümne sentimeetri paksusest liivakihist läbi sõita, siis suuremad liinibussid vajusid sisse ja need tuli sealt teemasinaga välja tõmmata. Foto: Merily Šmidt / Sakala

Kahe päeva jooksul on kolm Atko liinibussi jäänud remondis oleval kruusateelõigul liiva sisse kinni nii, et ühel juhul toodi sõitjad ära asendusbussiga ja kahel juhul tõmbasid teetöölised bussi roopast välja.   

Koht, kuhu suuremat sorti liinibussid kinni jäid, asub Viljandi vallas Sürgavere ja Pärsti vahelisel teel, kus umbes kahe kilomeetri pikkusel Kookla-Pärsti lõigul teeb töid osaühing Sakala Teed. Äriühingu juhi Toomas Leppiku sõnul oldi eile pärastlõunaks remondiga sealmaal, et ligi kilomeetrine lõik sai paari­kümnesentimeetrise liivakihiga kaetud ja sinna need bussid takerdusidki. Liiva hea omadus on Leppiku sõnul see, et see laseb vett läbi ja hea drenaaž on sõiduteel väga tähtis, samas on liiv aga pehme ja raskemad sõidukid jäävad sellesse kinni. 

Toomas Leppik kinnitas, et kuigi liivakihti tihendatakse, on kõnealusel lõigul ebamugav sõita senikaua, kuni sinna pole pandud tugevamat kattematerjali. Purustatud kruusa ja savi segu peaks Leppiku hinnangul sellele kohale laotatud olema järgmise nädala lõpuks. Kogu Sürgavere–Pärsti tee remont lõpeb augustikuuga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles