Noor saja-aastane Õunapuu

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Õunapuu on Ugalas üles astunud väga eriilmelistes rollides. Muu hulgas on ta kehastanud vürst Silviot «Kahe isanda teenris» (ülemisel pildil vasakul) ja 100-aastast Thomast «Vereliinis» (alumisel pildil paremal).
Rait Õunapuu on Ugalas üles astunud väga eriilmelistes rollides. Muu hulgas on ta kehastanud vürst Silviot «Kahe isanda teenris» (ülemisel pildil vasakul) ja 100-aastast Thomast «Vereliinis» (alumisel pildil paremal). Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaks väga vana meest, üks neist saja-aastane ja teine tema isa. Rohkem pole kedagi. Kõik on läinud. Lahkunud. Sest külast. Sest elust. Aga peaks ju ometi olema keegi, kes jääb. Keegi, kes vaatab, et vereliin ei katkeks. Siis saaks ka ise minna teistele järele.

Ugala teatri suvelavastus «Vereliin» Olustvere mõisa reheküünis etendub ka täna õhtul. Saja-aastase poja rollis on Rait Õunapuu. Ta on 25-aastane.

15. juuni ennelõunal, mõni päev enne esietendust, istub Rait Õunapuu Ugala teatris oma garderoobis ja on veidi unise olekuga. Mingeid märke sellest, et kohe-kohe on esietendus, näha pole. «Eks mingi ärevus tule sellel päeval või tund enne etendust. Mäletan küll, et näiteks paar aastat tagasi oli enne esietendust teistmoodi ja põnevam tunne. Praegu on nii et... ei oska pabistada väga,» lausub ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles