Vaata, millised näevad välja Viljandi järve äärde 116 aastat vanasse majja rajatud üürikorterid

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi aastaid kiratsenud üürikorteriturg teeb sel suvel läbi hüppelise arengu: lisaks Paalalinna endisesse koolimajja rajatud 74 lihtsakoelisele eluasemele sai äsja viimase lihvi kümme omanäolist külaliskorterit järve ääres tegutseva hosteli Just Rest õuemajas.

2012. aastast Ranna puiesteel Eesti ainsat automaathostelit pidav osaühing Enera kulutas 1899. aastal valminud ajaloolise kõrvalhoone renoveerimiseks 430 000 eurot. Selleks võttis ta pangalaenu, mis tuleb tagasi maksta kümne aastaga.

Kuus vastvalminud korterit on ühe- ja neli kahetoalised. Väiksemates on põrandapinda ligi 16 ja suuremates ligi 35 ruutmeetrit. Kõigi nende juurde kuulub esimesel korrusel panipaik ning üürnik võib vabalt kasutada ka pesumasinat ja kuivatit, mis asuvad keldris. Samuti on hoonesse rajatud avara eesruumiga saun, mille kasutamise kord lepitakse kokku tulevaste elanike soove arvestades. Lähiajal valmib maja taga mäenõlva all välikaminaga grillimisnurk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles