Juhtkiri: Teine katse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Viimastel kuudel on tekkinud segadus tervelt kahe kõrgkooli juhi valimistega

See, kuidas Tallinna tehnikaülikooli rektori valimisel ühtäkki selgus, et kuigi Jaak Aaviksoole tuli kolm vastuhäält, oli tema vastu hääletanuid neli, ning seejärel taheti tõde välja selgitada DNA analüüsiga, oli halenaljakas, kuid üsna ennustamatu ja seetõttu ka raskesti välditav olukord. Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias põhjustas arusaamatusi aga keeruline ja väidetavalt ka akadeemia põhikirjaga vastuolus olev reglement, mille koostamise eesmärgist on sama raske aru saada kui sellest, kuidas tema järgi toimida.

Miks peaks valimiskogu veel kord otsustama, kas mõlemad kandidaadid sobivad, kui nende konkursile kvalifitseerumine on juba kindlaks tehtud? Ja kui seda tõesti vaja peaks olema, siis miks ei tehtud valimiskorda piisavalt selgelt, et kõik sellest ühtmoodi aru saaksid? Direktori valimistel kasutatud hääletussedel polnud ehk nii raskesti mõistetav kui see, mida kasutatakse Kreeka referendumil. Kui see jäi aga arusaamatuks isegi keerulise sõnastusega harjunud eksministrile, on üsna tõenäoline, et ta polnud kaugeltki ainuke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles