Uus eeskiri lubab lihtsamalt kala osta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tänasest jõustuv kalapüügiseadus lihtsustab oma tarbeks kala ostmise ja müümise võimalusi, laiendab harrastuspüügivahendite nimekirja ning tõhustab rikkumiste tuvastamist ja nende eest vastutusele võtmist.

Kutseline kalur võib 1. juulist müüa enda püütud kala ilma esmakokkuostukviitungit vormistamata füüsilisele isikule ja füüsiline isik osta enda tarbeks kala kuni 30 kilogrammi ööpäevas. Seni ei tohtinud oma tarbeks ostetava kalakoguse maksumus ületada päevas 19,20 eurot. Piirmäär oli aga liiga väike, et osta selliseid vääriskalu nagu lõhe, forell, angerjas, rääbis, koha ja silm.

Uues seaduses ei lähtuta enam rahasummast, vaid kala kogusest, mis Euroopa Liidu määrusest tulenevalt võib olla kuni 30 kilogrammi ühe ostu-müügitehingu kohta. Kalu ei või osta ja müüa veekogudel, kuid kaldal olevale isikule paadist kala müüa ei ole keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles