Kas viik tõi võidu? Kultuuriakadeemia juht võib minna ümbervalimisele

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
22. juuni pärastlõunal sai Garri Raagmaa kultuuriakadeemias õnnitlusi uue direktori leidmiseks korraldatud valimiste võidu puhul. Nüüd on tema võit vaidlustatud ja pole võimatu, et tulevad uued valimised.
22. juuni pärastlõunal sai Garri Raagmaa kultuuriakadeemias õnnitlusi uue direktori leidmiseks korraldatud valimiste võidu puhul. Nüüd on tema võit vaidlustatud ja pole võimatu, et tulevad uued valimised. Foto: Marko Saarm

Enne jaanipäeva sai Garri Raagmaa Viljandis õnnitlusi kultuuriakadeemia uue direktori leidmiseks korraldatud valimiste võidu puhul. Nüüd selgub, et vähemalt ühe valija meelest Raagmaa ei võitnud.

«See on selline pudru, et mõistlik oleks korraldada täiesti uued valimised,» hindas tekkinud olukorda akadeemia direktori valimiskogusse kuulunud riigikogu asespiiker Helir-Valdor Seeder. Tema saatiski mõni päev pärast valimisi Tartu ülikooli rektorile, akadeemia nõukoja juhile ja praegusele direktorile kirja ettepanekuga jätta Garri Raagmaa uueks juhiks kinnitamata, koostada korralik valimiste reglement ja korraldada uued valimised.

Tartu ülikooli rektor Volli Kalm naaseb neljapäeval välismaalt ning teeb hiljemalt reedel otsuse, kuidas edasi käituda. Sakalani jõudnud vihjete põhjal võib järeldada, et üsna tõenäoliselt tulevad uued valimised, millel kandidaadid on samad kui esimeselgi korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles