Kõik Eesti suurmeistrid kaotasid maleturniiril pool punkti

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgeima reitinguga Eesti maletaja Kaido Külaots kaotas pool punkti teises voorus.
Kõrgeima reitinguga Eesti maletaja Kaido Külaots kaotas pool punkti teises voorus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis kestev Eesti kõrgetasemeliseim maleturniir on loodetust kehvemini alanud Eesti tippudele, sest nii Kaido Külaots kui Jaan Ehlvest teenisid teises ringi viigi ega kuulu kümne liidri sekka.

Nii Külaots kui Ehlvest leppisid viigiga endast kehvema reitinguga Eesti maletajate vastu. Mustadega mänginud Külaots tegi teises voorus viigi Ilja Siroši vastu ning valgetega mänginud Ehlvest viigistas Juri Krupenskiga.

Kahe vooruga on Ilmar Raua mälestusturniiril kaks võitu kogunud kümme maletajat. Nende seas pole ühtegi kolmest Eesti suurmeistrist, sest ka Igor Švõrjov poolitas teises voorus punkti, kui ta kohtus Robert Dubroviniga.

Täiseduga jätkavad Erik Blomqvist (Rootsi), Normunds Miezis, Arturs Neiksans ja Roland Beržinš (Läti), Aloyzas Kveinys (Leedu), Artem Smirnov (Venemaa), Aleksei Aleksandrov (Valgevene) ning Tarvo Seeman, Olav Sepp ja Kirill Tšukavin (Eesti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles