Välismaa: Kreeka sai veel ühe pakkumise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Komisjoni esimees Jean-Claude Juncker tegi Kreekale viimasel hetkel veel ühe ettepaneku võtta vastu komisjoni pühapäeval avalikustatud ettepanek, et jõuda enne eile kukkunud tähtaega kokkuleppele.

Pakkumise kohaselt pidi Kreeka peaminister Alexis Tsipras saatma eile eurorühma rahandusministrite erakorralise kohtumise ajaks kirjaliku kinnituse sellega nõustumise kohta. Esialgu polnud aga märke, et Tsipras võiks nõustuda ettepanekuga, mida ta seni on nimetanud Kreekale alandavaks.

Pühapäeval avalikustatud nimekirjas nõutakse Kreekalt sotsiaalhoolekande eelarve vähendamist 0,5 protsendipunkti võrra sisemajanduse kogutoodangust, maksureformi, tööjõureforme, mis piiravad kollektiivseid palgaläbirääkimisi, ja pensionisüsteemi reformi, mis vähendaks pensionide kulu ühe protsendipunkti võrra aastas ja milleks tuleks lõpetada pensionilisa maksmine kõige madalamat pensioni saavatele inimestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles