Rõivas: Eesti suudab võtta sadakond pagulast aastas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas väitis, et Eestis ei jaguks isegi kahe aasta perspektiivis kõikidesse omavalitsustesse pagulasi.
Peaminister Taavi Rõivas väitis, et Eestis ei jaguks isegi kahe aasta perspektiivis kõikidesse omavalitsustesse pagulasi. Foto: Liis Treimann / Postimees

Peaminister Taavi Rõivas ütles eile, et Eesti on võimeline vastu võtma sadakond pagulast aastas ja see ei anna põhjust rääkida massiimmigratsioonist.

«Eesti valitsus arvab, et ka meie peame olema avatud ja aitama kaasa probleemi lahendamisele, kuid seda meie võimaluste piires ja riikidevahelise kokkuleppe alusel,» rõhutas Rõivas.

Tema sõnul on reede hilisõhtul Euroopa Ülemkogul vastu võetud otsus jaotada Euroopas ära 60 000 põgenikku, kuid seda vabatahtlikkuse alusel, kooskõlas valitsusele antud mandaadiga. «Nüüd seisab ees see, et tuleb leppida kokku, kui palju on iga riik valmis vabatahtlikult panustama. Ka Eestil on põhjust panustada vastavalt oma suurusele,» lausus Rõivas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles