Armastatud õpetajat mälestatakse kontserdiga

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jakobson oleks saanud täna 55. aastaseks.
Allar Jakobson oleks saanud täna 55. aastaseks. Foto: Elmo Riig / Sakala
Täna oleks oma 55. sünnipäeva tähistanud Kalmetu kooli kauaaegne muusikaõpetaja ja vilistlaskoori asutaja Allar Jakobson. Tänutundega talle mõeldes korraldab Kalmetu kooli vilistlaskoor Kalmetu kooli siseõues kontserdi. 

Kell 19 algaval kontserdil esinevad Kalmetu kooli õpilased, vilistlaskoor, segakoor Koit, Viljandi Pauluse koguduse segakoor ja Lähte naiskoor Tartumaalt. Nende kollektiividega on Kalmetu vilistlaskoor 25 tegevusaasta jooksul koostööd teinud.

«Kõigepealt on Allar mulle meelde jäänud väga tegusa inimesena,» rääkis Allari Jakobsoni õpilane, koorilaulja ja koorijuht Õnneleid Mardim. «Mõeldes talle, tuleb kohe meelde tema kiire kõnnak ja seda mitte lihtsalt niisama, vaid ikka ühe toimetuse juurest teise juurde. Tal oli kogu aeg käepärast palju põnevaid ideid, millest suurema osa ta ka ellu viis. Südantsoojendav on mõelda, et paljude tema ideede elluviimise juures olime ka meie, vilistlaskoori lauljad. See on meile jätnud kustumatud mälestused ja andnud kaasa hingekellukeste laeka, ilma milleta me elu enam ette kujutada ei oska. Minu ja kõigi vilistlaskoori lauljate sügav kummardus Allarile!»

Kontserdile eelneb esinejate ühine küünalde süütamine Allar Jakobsoni kalmul Tänassilma kalmistul. Kooli fuajees on avatud näitus, millel on eksponeeritud fotosid tema tegemistest ja vilistlaskoori ettevõtmistest. Kalmetu kooli õpetaja Sirje Põder on koostanud Allar Jakobsini tehtud loodusfotodest slaidi-show, mida on võimalik jälgida suurelt ekraanilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles