Tüüfuse tõid mustad käed

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljuti nähtud seik, kuidas kaubanduskeskuse tualetist väljunud naine suundus käsi pesemata otse kõrval asuvasse kohvikusse, pole kahjuks midagi erakordset.

Terviseameti epidemioloogilise valmisoleku büroo juhataja Irina Dontšenko ütles, et praegu on soolenakkuste ehk niinimetatud mustade käte haiguste vallas olukord rahulik. Suvi massiürituste ja värskete puuviljadega on aga veel ees ning enamasti sõltub inimeste endi käitumisest, kas neid tabab tüütu ja kurnav kõhuhaigus või mitte.

«Sel aastal on Eestis diagnoositud sooltenakkusi, mis on tabanud üksikuid välisreisilt naasnud inimesi,» kommenteeris Dontšenko seniseid haigusjuhtumeid. Nende hulka kuulub ka üks Eestisse «imporditud» kõhutüüfus, mis tema sõnul on tüüpiline mustade käte haigus. Õnneks panid arstid diagnoosi kiiresti, patsient sai õiget ravi ja tervenes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles