Rahvuslikud ehitajad reklaamivad ennast lühifilmiga

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvuslikud ehitajad Loodi mõisa tõllakuuri taastamas.  

er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
Rahvuslikud ehitajad Loodi mõisa tõllakuuri taastamas. er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku ehituse õppekava tutvustab kümne minuti pikkune lühifilm. Filmi fookuses on küsimused, millised on rahvusliku ehituse õppekava tudengite töötingimused, tulevikuväljavaated ning võimalused oma akadeemilist karjääri jätkata. 

 

Õppekava hoidja Priit-Kalev Partsi sõnul võiks linateos noortes inimestes juba kümme aastat tegutsenud rahvusliku ehituse eriala vastu sügavamat huvi äratada. 

«Et kestab vastuvõtukatsetele registreerimine, võiks film julgustada õppima eriala, mis ühendab rakenduslikkuse ja akadeemilisuse,» ütles Parts.

Rahvusliku käsitöö osakonna juhataja Ave Matsini sõnul on see osakonda tutvustavatest dokumentaalfilmidest esimene.

«Paljuski on meie tegemised seotud esemete ja esemete loomise protsessiga, mida ülevaatlik videofilm suudab fotodest või kirjeldustest tunduvalt paremini edasi anda,» lausus Matsin.

Eesti ühte ainulaadsemat õppekava tutvustavas filmis kirjeldavad teiste seas etnograafilise ehitussuuna olukorda ja sellega seotud tulevikuplaane Eesti vabaõhumuuseumi teadusdirektor Heiki Pärdi ja Eesti Rahva Muuseumi direktor Tõnis Lukas.

Viie aasta vältel on rahvusliku ehituse õppekava tegemisi salvestanud osaühingu Lõunameedia juht, filmitootja Imre Annus. Vastsele linateosele lisavad reljeefsust arhiivimaterjalid. Kümne aasta eest asutatud Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku ehituse õppekava on saatnud ellu 22 lõpetajat. 

Rahvusliku ehituse eriala vastuvõtukatsetele registreerimine kestab 2. juulini, sisseastumiskatsed on 13.–15. juulini Loodi puutöömõisas.

VAATA VIDEOT SIIT

https://vimeo.com/130845828

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles