Paalalinna eramute vahele kavandatavad ridaelamud ajasid naabrid tagajalgadele

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümbruskonna rahvas on saanud aastakümneid harjutada end sellega, et aadressil Näituse tänav 4b laiutab tühjus. Nüüd seisab aga krundi serval silt, mis teatab uue detailplaneeringu algatamisest.
Ümbruskonna rahvas on saanud aastakümneid harjutada end sellega, et aadressil Näituse tänav 4b laiutab tühjus. Nüüd seisab aga krundi serval silt, mis teatab uue detailplaneeringu algatamisest. Foto: Marko Saarm / Sakala

Arendaja plaan panna Paalalinnas aastaid kasutult seisnud endise pumpla alale püsti paari­kümne boksiga ridaelamud põrkus ümbruskonna elanike terava vastuseisuga.

Paala tee, Näituse põigu ning Lõikuse ja Näituse tänavaga piirnev ala oli aastakümneid kaetud umbrohu ning omaalgatuslikult rajatud aiamaadega. Alles 2007. aastal pani linnavalitsus aluse piirkonna uuele detailplaneeringule, andes võimaluse ehitada sinna madalad eluhooned nagu ümbruskonna kvartalites.

Esimesena valmisid 2012. aastal kaks sihtasutuse Perekodu peremaja, kuhu asusid elama vanemliku hooleta lapsed. Veidi hiljem avas aktsiaselts Hoolekandeteenused sama kvartali teises servas kaks puuetega inimestele mõeldud peremaja. Nüüd on nende kõrval lõpusirgele jõudnud ka kahe eramu ehitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles