Vikatimehed valmistuvad võistluseks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuli alguse hein sobib vikatiga niitmiseks.
Juuli alguse hein sobib vikatiga niitmiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala
Traditsiooniline vikatiga niitmise võistlus «Soomaa vikatimees» on laupäeval, 4. juulil Tipu külas Kõpu vallas. Kogunetakse kell 9 Sonni talus, kus võistlejad registreeritakse ja loositakse välja niidetavad tükid, mille kohtunikud on varem maha märkinud.  
Reeglid on samad mis eelmistel aastatel: kohtunikud ei hinda niipalju niitmiseks kulunud aega, kuipalju niitmise kvaliteeti. Soomaal võistlevad vikatimehed juba kaheksandat korda. Korraldajate sõnul on ettevõtmise mõte tutvustada vikatiga niitmist ja hoida seda traditsioonilist tegevust au sees. 2013. aastal oli parim niitja Aimar Arro Soomaa lähistelt Nurme talust Puiatust, mullu võitis Ardi Printsmann Viljandist.
Pärast võistlust on Sonni talu aidas pärandkoosluste kaitse ühingu esindaja Jaak-Albert Metsoja loeng «Luhad – rikkus või kulu?». Loengu järel saavad soovijad vaadata Soomaa sõprade tellitud ja Imre Annuse vändatud filmi «Vikati elukaar».
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles