Minister tunnustab parimaid lõpetajaid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustveres on põllumajandushariduse andmisega suured kogemused.
Olustveres on põllumajandushariduse andmisega suured kogemused. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Maaeluminister Urmas Kruuse tunnustab täna põllumajandusministeeriumis aktusel maamajanduslike kutseõppeasutuste, maaülikooli ja mereakadeemia parimaid lõpetajaid. Vastuvõtule on kutsutud ka Enari Tõnström ja Kristiine Sakkool, kes lõpetasid Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis põllumajanduse eriala. 

Ministri vastuvõtul on noored spetsialistid põllumajanduse, põllumajandussaaduste tootmise ja turustamise, maamajandusliku ettevõtluse ja finantsjuhtimise, loomakasvatuse, metsamajanduse, hobumajanduse, aianduse ning kalapüügi ja -käitlemise tehnoloogia erialadelt. 

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul väärivad noored, kes on teinud valiku maamajandusega seotud eriala kasuks ning otsustanud oma tuleviku siduda eluga maal, kindlasti tunnustust. «Maaettevõtlus eeldab noortelt aina mitmekesisemaid teadmisi ja oskusi, leidlikkust ning soovi tegelda ettevõtlusega,» ütles maaeluminister Urmas Kruuse. «See noorte ettevõtlikkus tõukab tagant ka maapiirkondade arengut.»

Enamik parimatest lõpetajatest kas juba töötab või plaanib asuda tööle omandatud erialal põllumajanduses, aianduses, metsanduses või kalanduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles