Õhus tehtud video meenutab jaanilaupäeva udust hommikut Viljandis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Viljandlased Kristjan Lust ja Ilmar Roosmaa pakuvad vaatamiseks umbes saja meetri kõrgusel õhus tehtud videot sellest, kuidas nägi Viljandi linn välja jaanilaupäeva varahommikul kella 5.30 ajal.

«Tulime koos kaameraoperaatori Ilmar Roosmaaga Hüpassaare päikesetõusu kontserti pildistamast,» lausus ta. «Linna jõudes nägime paksu udu ning päikest pilve tagant välja tulemas. Et üks aku oli veel täis, siis tekkis idee vaadata, kuidas on elu ülevalpool udu.»

Filmimiseks kasutati multikopterit, mida Lusti sõnul ajakirjandus vahel ekslikult drooniks nimetab. Droon on tema sõnul sõjamissioone tegev ja relvastust kandev sõjaline mehitamata õhusõiduk.

Lust ja Roosmaa lennutasid multikopteri õhku Huntaugu servalt. Sellise lennumasina opereerimine nõuab kahe inimese koostööd: üks juhib kopterit ja teine selle külge kinnitatud kaamerat.

Video kuulub nende osaühingule Blizzardfoto.

Videot saab vaadata siit: https://www.youtube.com/watch?v=KFm0sGTq0NI

Copy
Tagasi üles