Tulevik sepistas uhke üllatuse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevik kaotas võõrsil 1:2
Tulevik kaotas võõrsil 1:2 Foto: Marko Saarm

Viljandi Tuleviku jalgpallurite jaoks teenis tõenäoliselt selle aasta olulisima võidu, kui reede õhtul alistati tulemusega 1:0 kodus meistriliiga liider Nõmme Kalju.

Enne mängu algust olid kõik trumbid justkui Nõmme meeskonna käes, sest selle meeskonna eest jooksis väljakule mitu Eesti koondise mängijat ning Tulevik pidi esimest korda sel hooajal läbi ajama oma parima väravakütita Joonas Tammeta, kes müüdi äsja FC Florale.

Ehkki Nõmme Kalju domineeris kogu kohtumise jooksul, ei suutnud nad kordagi palli Viljandi väravasse toimetada. 79. minutil teenisid Nõmme mängijad karistuslöögi otse Tuleviku karistusala piirilt ning tugev löök tabas Viljandi meeskonna väravalatti. Järgnenud olukorras tegi üks Kalju mängija aga keskväljal valesöödu ning Tulevik suutis palli paari sööduga toimetada vastaste värava poole spurtinud Roger Teorile.

Mõni minut enne situatsiooni vahetusest mängu tulnud Teori kiirus oli vastaste kaitsjatest parem ning ta suutis kindlalt üle mängida ka Nõmme väravavahi.

Järgnenud 15 minuti jooksul ründas Kalju küll pidevalt, kuid ühtegi väga ohtlikku olukorda nad tekitada ei suutnud. Viljandi suunas samas kogu jõu kaitsesse ning püsis kindlalt lõpuni.

Tuleviku koht meistriliiga tabelis küll ei muutunud, kuid vahe reedel Infonetile kaotanud Narvaga vähenes ühele punktile. Samas suurendati edu kaheksandal real paikneva Tartu ees seitsmele punktile.

Järgmise kohtumise peab Tulevik 6. juulil võõrsil Sillamäe vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles