Kus sa sirised, sirtsukene?*

, koorivanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievis esinemas käinud Viljandimaa Kammerkoor ootab nüüd ukrainlaste vastukülaskäiku.
Kiievis esinemas käinud Viljandimaa Kammerkoor ootab nüüd ukrainlaste vastukülaskäiku. Foto: Raivo Laidma

Pealkirjas kõlanud küsimusele vastuseks: Kiievis sirises seekord Viljandimaa Kammerkoor. Õigemini käis 28.–31. maini päris mitmes kohas esinemas.

«Kas te olete hullud, et lähete Ukrainasse, kus on sõda?!», «Olete te ikka kindlad, et te sealt elusa ja tervena tagasi saate?». Sellised olid päris tavalised reaktsioonid, kui hakkasime laiemalt teada andma, et meie kammerkoor on otsustanud sõita maikuu lõpul Kiievisse. Olime isekeskis neid kartusi mitut puhku vaaginud, kuid otsus oli ühel hetkel langetatud: läheme ja näitame ukrainlastele, et eestlased toetavad neid ja on nendega ka keerulistel aegadel. Ning kui me millegi muuga väga toetada ei saa, siis viime neile kontserditäie eesti koorimuusikat ja õpime selgeks vähemalt ühe armastatud ukraina laulu.

Kiievisse jõudsime 28. mail ning järgmisel päeval andsime Eesti suursaatkonnas esimese väikese kontserdi saatkonna ja konsulaadi töötajatele. Sellele järgnesid ühine vestlusring ja tutvumine eestlaste tegemistega Kiievis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles