Hansapäeva korraldamiskulud püsisid etteantud raamides

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmsad hansapeolised
Rõõmsad hansapeolised Foto: Elmo Riig

Nii Viljandi linnapea kui rahandusameti juhataja kinnitasid neljapäeval volikogu ees, et rahvusvaheliste hansapäevade korraldamise eelarve on jäänud etteantud piiridesse. Lõplikult saab aga kulude kohta info septembris.

«Suurürituse korraldajana tean, et mõned arved võivad kohale jõuda ka kolm kuud hiljem,» rääkis Viljandi linnapea Ando Kiviberg neljapäeval.

Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade eelarve oli 462 712 eurot. Sellest 228 000 eurot loodab linn saada reklaamimüügist, sponsoritelt ja teistelt osalevatelt linnadelt, enda kanda jääb 234 712 eurot. Neljapäeval võis linnapea öelda, et kõik korraldusmeeskonnas eelarve haldamisega tegelevad inimesed on talle kinnitanud ettenähtud eelarve piiridesse jäämist.

Rahandusameti juhataja Marika Aaso lisas, et tema saab hansapäevade lõpliku kulu öelda tõenäoliselt septembris.

Kiviberg nentis, et hansapäevade korraldamisel tegid mitmed linnaametnikud ja linna allasutuste juhid palju tööd nii-öelda tasuta. Ta meenutas, et mullu, kui eelarveplaan esimest korda linnavalitsusse jõudis, oli kulude summaks märgitud 600 000 eurot. Seejärel tehti suur kärbe. Lepiti ka kokku, et ametnikud ja asutuste juhid töötavad tasuta ning võimaluse korral leitakse hiljem linna reservist raha nende premeerimiseks.

Ando Kivibergi sõnul külastas Viljandit hansapäevade aegu umbes 80 000 inimest. Et teada täpsemaid andmeid, pöörduti nende firmade poole, kes saavad jälgida mobiiltelefonide hulka mõnes kindlas piirkonnas. Seeläbi loodetakse saada inimeste arvu kohta täpsemat infot.

Copy
Tagasi üles