Tartumaal avatakse kaks Anu Raua näitust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Raud
Anu Raud Foto: Elmo Riig

Eesti põllumajandusmuuseumis ja Uhti kõrtsis näeb järgmisest nädalast tekstiilikunstnik Anu Raua näitust «Maaga seotud», teatas muuseum.

Teisipäeval, 30. juunil kell 14 avatakse põllumajandusmuuseumis ja samal päeval kell 15 Uhti kõrtsis näitus Anu Raua uuematest ja vanematest gobelään- ja nöörvaipadest ning vaibakavanditest.

«Anu Raud on kujundanud avalikke ruume kaunistavaid teoseid, nende hulgas kaheksast vaibast koosneva seeria Tartu Jaani kirikule aastal 2007,» lausus Eesti põllumajandusmuuseumi näituste ja muuseumipedagoogika osakonnajuhataja Janne Vaabla. «Tal on olnud rohkelt isikunäitusi nii kodu- kui välismaal. Anu Raua «Emapuu» on eesti rahva kingitus ÜRO-le ja see asub maailmaorganisatsiooni peakorteris New Yorgis.»

Loomingulise tegevuse kõrval on Anu Raud olnud sotsiaalselt aktiivne nii Heimtali koduloomuuseumi hoidja kui Heimtali rahvakunstilaada korraldajana. Heimtali muuseumi kogud ja hoone kinkis ta 2009. aastal suurejoonelise ja väärtusliku annetusena Eesti Rahva Muuseumile. President Lennart Meri hindas Anu Rauda kui rahvuslike kunstitraditsioonide head hoidjat Valgetähe III klassi teenetemärgiga.

Näitus «Maaga seotud» jääb avatuks 10. augustini.

Eesti põllumajandusmuuseum asub Tartumaal ajaloolises Ülenurme mõisas. Muuseumi põhiülesandeks on põllumajanduse ja maaelu arenguga seonduva kogumine ning tutvustamine avalikkusele. Uusi trende tutvustavad näitused, haridusprogrammid, sepa- ja puutöö, restaureerimine, naiste käsitöö, rukkileiva küpsetamine ja palju muud.

Uhti kõrt asub Tartu–Võru maantee ääres.

Copy
Tagasi üles