Laulukaare all näidati relvi ja prooviti kiivreid

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahingurelvad tekitasid elevust nii suurtes kui väikestes maapäevalistes.
Lahingurelvad tekitasid elevust nii suurtes kui väikestes maapäevalistes. Foto: Marko Saarm / Sakala

Teisipäeval peeti maakaitsepäeva pidustustega seoses Viljandimaa ohutuspäeva. Huvilised said Viljandi laululava juures katsuda relvi, lasta end politseiautosse trellide taha panna või uudistada ligidalt Ameerika sõdureid.

Kogupereüritust, mille eesmärkideks seati ohutusalane teavitustöö ja jõustruktuuride funktsioonide ning igapäevaste tegevuste tutvustamine linlastele, vedas eest Kaitseliidu Sakala malev.

Tegelikult koguneb presenteerijatele selliseid päevi aastasse päris mitu. Sakala maleva relvuri Imre Koldi sõnul võib julgestusasutuste varustuse ja võimekuse rahvale ettenäitamise päevi olla aastas isegi kümme. Käsitulirelvade laua taga valves olev Kold rääkis, et uudistajaid oli palju, ligi astuti olenemata soost ja vanusest ning küsiti kõike, mis relvadega seotud. Paarkümmend relva oli kindluse mõttes trossiga üksteise külge kinnitatud, nii et ka maakaitsepäeva lõppedes oli Sakala maleval, mida koju viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles