Tuleviku suurim väravakütt lahkus FC Florasse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallur Joonas Tamm lõi Eesti meistrivõistlustel Tuleviku eest üheksa väravat.
Jalgpallur Joonas Tamm lõi Eesti meistrivõistlustel Tuleviku eest üheksa väravat. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti jalgpalli meistrivõistlustel Premium-liigas osalevad Viljandi Tulevik ja FC Flora jõudsid kokkuleppele viljandlaste parima väravaküti Joonas Tamme mängijaõiguste küsimuses ning too siirdub pealinna profimeeskonda. Klubide kokkuleppel on üleminekusumma konfidentsiaalne.

„Meie andsime omalt poolt kõik, et Joonase uus tõus saaks korraliku hoo sisse. Tean, et ta on oma koduklubile tänulik, ja ka meie oleme talle tänulikud,” teatas Tuleviku president Raiko Mutle. „Joonas on olnud palju väärtuslikum kui need üheksa väravat, mis ta liigas sel hooajal löönud on. Ta on järjekordne tõestus, et Viljandis on tegelikult suurepärased tingimused mängija arenguks.”

Mutle nentis, et Tamm kasutas talle antud võimaluse ära, ning tõdes, et tema klassiga mängumehele jääb Viljandi klubi pisut nõrgaks. „Igal juhul soovime talle kogu klubi ja meeskonna poolt edu ning loodetavasti esindab ta peagi taas ka rahvuskoondist.”

Joonas Tamm on Eesti koondises mänginud viiel korral. Ta on Viljandi Tuleviku enda kasvandik, kes kõigest 16-aastasena suutis end meistriliigas mängiva Tuleviku koosseisu murda. Aastatel 2009 ja 2010 kuulus ta FC Flora meeskonda ning viimasel aastal tuli sellega Eesti meistriks. Lisaks on ta mänginud jalgpalli Itaalias ja Rootsi klubides.

Premium-liiga 15 vooruga lõi Tamm Tuleviku ridades üheksa väravat, mis annab talle väravaküttide edetabelis kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles