Algab hääletus Eesti 100 aarde väljaselgitamiseks

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otsimismängu saab hääletada ka Kärstna lõvi.
Otsimismängu saab hääletada ka Kärstna lõvi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates tänasest saab veebilehel eesti100aaret.ee hääletada Eestimaa tõeliste aarete ehk tähendusega kultuuri- ja loodusobjektide poolt. Viljandimaalt osalevad sel võistlusel näiteks Viljandi lossimäed, Karksi-Halliste ürgorg, Heimtali muuseum, Halliste kirik, Ennuksemäe metsavendade punker ja Anrepi lõvi Kärstnas.

Augusti lõpuks selgitatakse rahvahääletuse tulemusena välja 100 enam hääli saanud aaret ning nende põhjal valmib Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks interaktiivne aarete otsimise mäng.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva ettevalmistuste hulgas käima lükatud aktsiooni «Eesti 100 aaret» tulemusena kogus muinsuskaitseamet märtsis ja aprillis inimeste ettepanekuid tähendusega paikade kohta üle Eesti. Kokku esitati üle 250 ettepaneku, millest kultuurimälestiste eri valdkondade ekspertide abiga valiti rahvahääletusele välja 150.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles