Noortetuur õpetas ratturitele grupis sõitmist ja koostööd

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistkondlik koostöö sai noortetuuril alguse juba üksteise seljale numbrite kinnitamisega.
Võistkondlik koostöö sai noortetuuril alguse juba üksteise seljale numbrite kinnitamisega. Foto: Marek Johanson

13-aastased ja nooremad ratturid väntasid nädala keskel Harjumaal, kus sai teoks kahepäevane noortetuur. Võistlus andis noortele ratturitele suures grupis sõitmise ja meeskondliku koostöö tegemise kogemusi.

Klubi CFC velotuur on mõeldud 2002. aastal ja hiljem sündinud noortele. Tuuri muutis rahvusvaheliseks Läti ratturite osavõtt.

Kahepäevast võistlust alustas kolmapäeval 91 ratturit 15 võistkonnas. Esmalt oli kavas nelja kilomeetri pikkune eraldistardist sõit Kose vallas Kolus. Samal õhtul oli samas kohas 27,5-kilomeetrine grupisõit 5,5-kilomeetrisel ringil, mida läbiti viis korda

Teisel päeval oli Tallinna lauluväljakul eraldistardist kahekilomeetrine tehniline ja raske sõit ning pärast lõunat ootas noori 1,5 kilomeetri pikkune krossijooks Pirita metsas.

Noortetuuri võitis Kristians Belohvosciks Lätist. Viljandi rattaklubi parima sõitjana oli Kusti Reier tuuri kokkuvõttes 19., mis noorte arvestuses andis kaheksanda koha. Võistkondlikult sai ta rattaklubi esimene koosseis kuuenda koha.

Individuaalselt oli Tauri Toom 39., Anne Mari Mõttus 45. ja tüdrukute arvestuses kuues, Elina Tasane 47. ning Martin Oks 50.

Rattaklubi teine esindus sai 13. koha. Individuaalselt oli Merilyn Sarikas 51., Kirke Reier 70., Stefan Johanson 71., Tony Tamm 73., Paul Mikk 76. ja Kristjan Markus Soomets 82.

Kõikidel rattasõidu etappidel pidid noored treener Marek Johansoni sõnul väntama tugeva tuulega ja esimest korda kogesid nad, mida tähendab sõita koos ligi saja ratturiga suures grupis, kus positsioonil on väga tähtis roll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles