Järveuurijad said vinge laeva

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bioloog 3 toodi Saaremaalt treileriga Viljandimaale Jõesuusse. Sealt alustas laev esimest teekonda kodusadamasse, mis asub Võrtsjärve Tartumaa-poolsel kaldal limnoloogiakeskuse juures.
Bioloog 3 toodi Saaremaalt treileriga Viljandimaale Jõesuusse. Sealt alustas laev esimest teekonda kodusadamasse, mis asub Võrtsjärve Tartumaa-poolsel kaldal limnoloogiakeskuse juures. Foto: Võrtsjärve külastuskeskus

Võrtsjärve Tartumaa-poolsel kaldal tegutsev maaülikooli limnoloogiakeskus sai kätte uue uurimislaeva.

Keskuse juhataja Ain Järvalti sõnul on uue aluse tulek järveuurijate jaoks väga tähtis sündmus, sest seni nende käsutuses olnud laev Bioloog oli üle poole sajandi vana ja seetõttu mitmes mõttes amortiseerunud. Vast valminud alus on projekteeritud teadlaste näpunäidete järgi ja arvestab seetõttu Võrtsjärve eripärasid. Samas on laevaga võimalik vajaduse korral käia uurimistööd tegemas ka jõgedel ja Peipsi järvel.

Ain Järvalti selgituse kohaselt on neil laeva vaja eeskätt selleks, et teha kalastiku uurimiseks katsetraalimisi. Lisaks käiakse sellega veeproove võtmas ja korraldatakse muid tegevusi, mis on tarvilikud tundliku loomuga veekogu tervisliku seisundi hindamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles