Sobimatud ruumid annavad koolile remonditud maja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
300 õpilasega Viljandi muusikakool on üle 40 aasta tegutsenud kesklinnas majas, mis ehitati 1895. aastal. Nüüd kolib kool ajutiselt Männimäele majja, mis ehitati 1985. aastal.
300 õpilasega Viljandi muusikakool on üle 40 aasta tegutsenud kesklinnas majas, mis ehitati 1895. aastal. Nüüd kolib kool ajutiselt Männimäele majja, mis ehitati 1985. aastal. Foto: Meryli Šmidt / Sakala

Kõik Viljandi muusikakooli pillid ja kogu klasside sisustus kolitakse sügisel Männimäele, kus kooli ootavad talle sobimatus kohas kehvad ruumid. Aga poolteise aasta pärast saab ta vastu remonditud maja.

Jakobsoni tänaval tegutseva muusikakooli hoone remonti on ette valmistatud juba pikka aega. Nüüd hakkab projekt jõudma sellisesse staadiumi, et saab planeerida, millal võiks ehitaja tööd alustada ja millal lõpetada. Teada on, et enne 2017. aasta algust muusikakooli õpilased Männimäelt kesklinna tagasi ei pääse.

Punane telliskivihoone Männimäe kaugemas otsas on olnud aegade jooksul koduks paljudele koolidele kunagisest kutsekoolist alates ning täiskasvanute gümnaasiumi ja kunstikooliga lõpetades. Nüüd kolib kunstikool sealt ära ja maja saavad endale muusikat õppivad noored. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles