Nõunik Madis Timpson: mõistlikum on ise liituda

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Timpson lükkab haldusreformi tagant ning loodab, et vabatahtlikult ühinejad saavad senisega võrreldes kaks korda kopsakama preemia.
Madis Timpson lükkab haldusreformi tagant ning loodab, et vabatahtlikult ühinejad saavad senisega võrreldes kaks korda kopsakama preemia. Foto: Peeter Langovits / Postimees

​Juuni keskel kirjutasid ajalehed, et valitsus toetab võimalikult kiiret haldusreformi ja teeb kõik, et sellega saaks pihta hakata enne suvepuhkusi. Tõsi, see oli aastal 2001. Peaminister oli siis Mart Laar ja ühinemisvankrit vedas siseministrina viljandlane Tarmo Loodus. Sellest möödunud 14 aasta jooksul ei ole aga eriti kuhugi jõutud.

Nüüd on haldusreformi teema taas aktuaalne. Riigihalduse minister Arto Aas loodab suurt omavalitsuste ühinemise lainet kahe aasta pärast. Liitujatele on plaanis maksta topeltpreemiat. Ministri õigusnõunik, samuti Viljandist pärit Madis Timpson on see, kes astus koos Arto Aasaga haldusreformi tuuleveskitega lahingusse.

Madis Timpson, haldusreform on Eestis üks enam räägitud ja, julgen ka öelda, enamikule inimestele üks igavamaid teemasid. Selle vajalikkuses ei kahtle keegi, samas tegudeni jõutud pole. Kust ja kuidas selline vastuolu tekib?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles