Lõõtspillipäev tuleb taas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teppo lõõtspill
Teppo lõõtspill Foto: Marko Saarm / Sakala

27. juunil on Pärna puhkekülas Suure-Jaani vallas järjekordne Viljandimaa lõõtspillipäev.

See päev on kõigile Teppo-tüüpi lõõtspilli mängijatele ja muidu huvilistele mõeldud muusikaüritus. Eelmistel aastatel on korraldajate sõnul osalejate arv küündinud 300-ni.

«Lõõtspill on tänapäeval kõige populaarsem pärimusmuusikainstrument. Lõõtsa saladus peitub selles, et sellega saab mängida nii vanaaegseid tantsulugusid kui nüüdisaja muusikat. Pilli eriline kõla puudutab igas vanuses inimesi,» rääkis Tarmo Noormaa, ürituse üks korraldajatest. «Tänu lõõtspillimeistrite aktiivsele tegevusele on mängijate hulk viimasel ajal jõudsalt kasvama hakanud ja jõudnud umbes paarisaja inimeseni.»

Lõõtspillipäev algab järgmisel laupäeval kell 11 ja tegemist jagub terveks päevaks – vestlusringidest-kontsertidest suure peoõhtuni lõõtsamuusika saatel. Muu hulgas leiavad aset Karl Kikka plaadi ja uurimuse esitlemine, Vana-Võidu pillikursusel valminud pillide kontsert, Enrik Visla ja Ain Lindvesti kontsert, Lõõtsavägilaste kontsert ja stiilseima külapillimehe valimine.

Ürituse korraldaja, Viljandimaa lõõtspilliklubi on loodud eesmärgiga populariseerida Teppo-tüüpi lõõtspilli mängimist, olla kokkusaamis- ja koosmängukohaks kohalikele entusiastidele ning taaselustada piirkondlikku repertuaari. 38-liikmeline klubi korraldab ka kursusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles