Vaata kaardilt, milliseid majapidamisi saab avatud talude päeval uudistada

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
19. juulil tuleb üle-eestiline avatud talude päev.
19. juulil tuleb üle-eestiline avatud talude päev. Foto: Ekraanitõmmis

Tänasest saab veebikaardi vahendusel tutvuda 19. juulil üle-eestilisel avatud talude päeval osalevate talude ja põllumajandusettevõtetega.

Juuli keskpaigas avab huvilistele oma uksed ligi 150 ettevõtet.

„Tänasest saab igaüks kaardilt välja valida talle kõige põnevamad kohad, mida 19. juulil uudistama minna,” ütles avatud talude päeva projektijuht Karin Volmer. Iga osaleva ettevõtte kohta on kaardil kirjas tegevusvaldkonnad ja kontaktandmed. Juuli alguseks saavad paika ka täpsed tegevuste programmid.

Kõige rohkem on osalejaid Harjumaalt (19), Pärnumaalt (15), Põlvamaalt (14) ja Lääne-Virumaalt (14). Viljandimaalt lööb kaasa seitse majapidamist. Kõikide osalejatega kaardi leiad SIIT.

Avatud talude päevaga on paljude teiste seas praeguseks liitunud Eesti suurim farmikompleks Väätsa Agro, kus võib näha ligi 2000-pealist piimakarja, mullune Eesti parim mahetootja Konju mõisa talu, kanepitooteid valmistav mahetootja Tammejuure talu, 2013. aastal läänemeresõbralikuks põllumajandustootjaks valitud Saidafarm, aga ka suured ja väikesed looma- ja teraviljakasvatajad, aiandustootjad ja väiketöötlejad.

„Avatud talude päeval võiksid tootjad ja tarbijad üksteisega paremini tuttavaks saada. See on päev, tutvumaks maaelu ja põnevate Eesti toidutoodetega,“ lisas Volmer.

Tootjad, kes seni pole veel oma ettevõtet avatud talude päevale kirja pannud, aga tahaksid 19. juulil oma tegemisi näidata, on samuti oodatud endast teada andma.

Esimese üle-eestilise avatud talude päeva korraldavad põllumajandusministeerium ja maamajanduse infokeskus koostöös põllumeeste keskliidu, talupidajate keskliidu, Järva Arengu Partnerite ja Lõuna-Järva Koostöökoguga.

Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse maaelu arengukavast ja Euroopa maaelu arengu põllumajandusfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles