Uued väikesed üürikorterid lähevad nagu soojad saiad

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamikku Suur-Kaare tänav 33 maja korteritesse on juba paigaldatud köögimööbel ja pesumasin-kuivati. Mõnes aga on kogu sisustuse valimine jäetud sissekolija voliks.
Enamikku Suur-Kaare tänav 33 maja korteritesse on juba paigaldatud köögimööbel ja pesumasin-kuivati. Mõnes aga on kogu sisustuse valimine jäetud sissekolija voliks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Paalalinna kooli endise algklasside maja korterelamuks ümber ehitanud ettevõtja on kindel, et sügiseks on kõik sealsed korterid täidetud. See tõestab, et maakonnakeskuses oli seni põletav puudus odavat sorti väikestest üüripindadest.

Osaühing Leola Kinnisvara hakkas paar aastat tagasi kasutuseta jäänud õppehoonet elamuks kohandama eelmise aasta lõpul. Nüüdseks on ehitustööd lõpusirgel ja valmimas on 74 väikest, valdavalt ühetoalist korterit. Lõviosa neist plaanib arendaja jätta üüripinnana enda omandisse, aga kui keegi soovib kinnisvara endale päriseks osta, on ta valmis ka sellisteks tehinguteks.

Peamiselt kööktoad

Enamik kõnealuse elamu kortereid on 25–30-ruutmeetrised lihtsad ühetoalised stuudiokorterid, kuhu on mahutatud kööginurk, magamisosa ja tualett-duširuum. Pakutakse aga ka päris tillukesi, vaid 18-ruutmeetrisi tube. Mõni üksik korter on kolmetoaline ja neis on pinda planeeringust sõltuvalt 30–47 ruutmeetrit.

Suuremas osas korterites on tehtud siseviimistlus ning oma kohale seatud köögimööbel, valgustid ja rulookardinad.

Aadressile Suur-Kaare tänav 33 hakati tulevasi elanikke kirja panema mai algul. Esimese poolteise kuu jooksul on broneeritud tervelt 44 üürikodu. Lisaks on juba sõlmitud eelkokkulepe nelja korteri müügiks. Esimesed kolimisautod lubatakse maja juurde juuli algul.

Sügiseks täidetud

Leola Kinnisvara juhi Raul Alliksaare sõnul lubab niisugune broneerimistempo uskuda, et sügiseks on kogu maja elanikke täis. Ta avaldas veendumust, et uus elamu täidab Viljandi kinnisvaraturul ühe tühimiku: seni on olnud pakkumises liiga vähe selliseid uusi või põhjalikult remonditud üürikortereid, mille ühe kuu rendihind jääb alla 200 euro ja igakuised kommunaalkulud ei ületa mõndkümmet eurot.

Seejuures avaldas Alliksaar arvamust, et kui keegi tahaks Viljandisse lähiajal püsti panna veel ühe samalaadse hoone, oleks tal huvilisi leida juba märksa keerulisem. «Midagi pole teha, linn on väike ja piirid tulevad igas asjas üsna kiiresti vastu,» lausus ta.

Kui algul eeldas arendaja, et askeetliku joonega eluasemed võiksid huvitada eeskätt kooliõpilasi ja tudengeid ning ka üksikuid pensionäre, siis nüüdseks on selge, et huvilistest moodustavad suure osa töötavad iseseisva elu alguses olevad noored. Eakaid huvilisi on eeldatust mõnevõrra vähem.

Maja ehitati 1960. aastate lõpul vast valminud kooli kõrvale internaadiks. Vahepeal leidis seal ajutist ulualust haigla ning viimastel kümnenditel oli hoone taas haridusasutuse kasutuses, sedapuhku algklasside õppekorpusena. Kui Paalalinna gümnaasiumist oli koolireformi tulemusena saanud põhikool, jäi kõrvalhoone kasutuseta ning linnavalitsus otsustas selle erakätesse müüa.

RENT

Praegu pakub Leola Kinnisvara Suur-Kaare tänav 33 majja kolmes suuruses üürikortereid.

• 1-toaline korter pindalaga 30,3 ruutmeetrit – 250 eurot kuus

• 1-toaline korter pindalaga 24,2 ruutmeetrit – 180 eurot kuus

• 1-toaline korter pindalaga 18,1 ruutmeetrit – 155 eurot kuus

Allikas: sk33.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles