Lõpetajatele sooviti usku endasse ja rahu südamesse

Kristiina Baum
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel viimane soengu sättimine ja lipsu kohendamine enne lõpuaktust ja Viljandi Kesklinna kooli üheksandikke, nagu paljusid teisi põhikoolide lõpetajaid, ootab ees suvi täis valikuid ja vastutust.
Veel viimane soengu sättimine ja lipsu kohendamine enne lõpuaktust ja Viljandi Kesklinna kooli üheksandikke, nagu paljusid teisi põhikoolide lõpetajaid, ootab ees suvi täis valikuid ja vastutust. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui linnapea sõnum põhikooli lõpetajatele oli, et nood oma südames alati viljandlaseks jääksid, siis koolijuhid julgustasid noori tegutsema ja oma peaga mõtlema.

Oma kõnes lõpetajatele tõdes Kesklinna kooli direktor Aavo Soopa, et suurenenud vabadusega kaasneb suurenenud vastutus. See aga ei tähenda, et elus tuleb passiivseks jääda.

«Muutke! Osalege! Tegutsege!» sõnas ta oma kooli kolmandale lennule. Üheksandikud saadeti teele Immanuel Kanti sõnadega: «Olgu sul julgust kasutada omaenda mõistust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles