Homne riigikaitse sünnib täna

Johannes Kert
, endine kaitseväe juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Kert
Johannes Kert Foto: Sander Ilves / Postimees

RIIKLIK julgeolekustrateegia sätestab laiapindse riigikaitse käsitluse. Sellesse mõistesse mahub sadu, kui mitte veelgi rohkem vajalikke meetmeid, mille eesmärk on tagada riigikaitse kui tervikliku süsteemi toimimine ohuolukorras.

Üks laiapindse lähenemise väga oluline komponent on elanikkonna riigikaitseks ettevalmistamine, millega on otstarbekas alustada juba koolieas.

Reformierakonna ettepanekul on praeguse valitsuse koalitsioonilepingus ette nähtud üleüldine riigikaitseõpetus koolides. Kui seni on riigikaitse olnud valikaine ja tihti sõltunud sobiva õpetaja olemasolust, siis uus eesmärk on saavutada olukord, kus kõik koolilõpetajad saavad aru riigikaitse süsteemi eesmärkidest, struktuurist ja selle struktuuri toimimisest. Ühtlasi omandavad nad elementaarsed teadmised ja oskused, millega lülituda ühel või teisel moel riigikaitsesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles