Hüpassaare rabas kõlab Arvo Pärdi looming

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabasaareni, kus korraldatakse valgetel suveöödel kontserte, viib nelja laua laiune tee.
Rabasaareni, kus korraldatakse valgetel suveöödel kontserte, viib nelja laua laiune tee. Foto: Peeter Kümmel

Kahe päeva pärast algab heliloojatele Kappidele pühendatud Suure-Jaani muusikafestival.

Päikesetõusukontsert Hüpassaare rabas kannab seekord pealkirja „Arvo Pärt ja tema „Fratres”” ning dirigent Toomas Vavilovi käe all jõuab kuulajate ette Arvo Pärdi looming.

Suure-Jaani muusikafestivali on alates 1998. aastast korraldatud igal suvel 17.–23. juunini ning selle kunstiline juht on professor Andres Uibo. Festivalil saab traditsiooniliselt kuulata Eesti Riiklikku Sümfooniaorkestrit, mida sel korral dirigeerib Darrell Ang Singapurist.

Teiste seas astuvad publiku ette Eesti muusika- ja teatriakadeemia ooperistuudio, Klaaspärlimäng Sinfonietta, Eesti Rahvusmeeskoor, Arsis ja mitmed teised. Jaanilaupäeval esineb laululaval ansambel Jäääär.

Suure-Jaani on tänu oma kaunile loodusele ja rikkalikule kultuuripärandile hea paik suvisteks kultuurisündmusteks. Sellist ajaloolist kultuurikontsentratsiooni ei leia me kuskilt mujalt. Heliloojad ja muusikud Artur Kapp, Villem Kapp, Eugen Kapp, Mart Saar ja Julius Vaks, maalikunstnik Johann Köler, naivistlik kunstnik Paul Kondas. Need on vaid mõned Suure-Jaani kandist pärit suurmehed.

Suure-Jaani muusikafestivali traditsioonilised kontserdipaigad on Suure-Jaani Johannese kirik, õigeusu kirik, laululava, kohvik Arturi Juures, Olustvere loss ja leivakoda, Energia talu, Vanaõue puhkekeskus ja Hüpassaare rabasaar. Kontserdid on toimunud nii sees kui väljas, keskpäeval, õhtul, hilistel öötundidel ja koidu ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles