Mõisad alustavad mängu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisamängus ka sel aastal kaasa lööva Suure-Kõpu mõisa peahoone valmis arhitekt Emil Julius Straussi projekti järgi 1847. aastal.
Mõisamängus ka sel aastal kaasa lööva Suure-Kõpu mõisa peahoone valmis arhitekt Emil Julius Straussi projekti järgi 1847. aastal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järjekordses külastusmängus «Unustatud mõisad» teeb tänavu kaasa veerandsada mõisat, milles tegutseb kool. Külalistele on need avatud kuuel päeval. Viljandimaalt osalevad mängus Heimtali, Pärsti, Õisu ja Suure-Kõpu mõis.

«Ees ootab tubli mõisasuvi,» kinnitas konsultant Urmas Tuuleveski. «Põhiprogramm ei ole muutunud, reeglid pole ka muutunud, pakutakse kindlasti mõisakooki ja -kohvi, aga lisaks on oodata kuhjaga üllatusi.»

Igal täistunnil tuleb mõisas giidiga jalutuskäik, avatud on näitused ja kohvikud. Lisaks korraldatakse koolide tugevuse ja mõisate eripära rõhutamiseks kontserte, töötubasid, näitusi ja muud huvitavat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles