Andres Uibo: läheme välja elamuse peale

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERSO on Suure-Jaani muusikafestivali iga-aastane külaline. Kaks aastat tagasi seisis dirigendipuldis Neeme Järvi.
ERSO on Suure-Jaani muusikafestivali iga-aastane külaline. Kaks aastat tagasi seisis dirigendipuldis Neeme Järvi. Foto: Elmo Riig

Kui pärisin 17. juunil algava Suure-Jaani muusikafestivali kunstiliselt juhilt Andres Uibolt tänavuse muusikapeo tähtsündmuste kohta, vastas ta, et kunagi ei tea ette, milline kontsert pakub suurima elamuse.

«Me ei lähe välja parima peale, läheme välja ilu ja elamuse peale. Õnnestumisest ei saa kunagi enne rääkida, kui kontsert möödas on,» ütles juba 18. korda festivali kava koostamist juhtinud muusik ning lisas, et tema silmis on tõelised pärlid hoopis Suure-Jaani ja selle ümbrus, kus on rikkalikult häid kontserdipaiku. «Isegi suurtes linnades ei ole nii palju musitseerimiskohti nagu siin rabasaarest kuni Lõhavere linnamäeni. On väga hea akustikaga koolisaal, kuhu ERSO rõõmuga tuleb. Tartusse ja Pärnusse nad igal hooajal ei jõua, aga Suure-Jaani igal aastal.»

Unikaalne kolmnurk

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles