TV3 ei lahku vabalevist

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3
TV3 Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti vabalevi kanaleid edastava Levira teatel on TV3 otsustanud vabalevis jätkata ka pärast 1. juulit, vahendas BNS.

"Selleks et TV3 ja Kanal 2 vabalevis TasutaTV kaudu näha, ei ole tarvis liituda ühegi tasulise operaatoriga," teatas Levira.

Levira teatel ei peaks inimesed enam pöörama tähelepanu teiste teleoperaatorite agressiivsetele kampaaniatele, milles väidetakse, et ainult nendega liitudes näeb edaspidi Kanal 2 ja TV3. TV3 ja Kanal 2 jätkavad vabalevis.

Telekanal TV3 teatas, et loobub signaali levitamisest õhu kaudu vabalevis osaliselt ning praegune Multiplex 1 levivõrk asendatakse levivõrguga Multiplex 6. Kui Multiplex 1 puhul on vabalevi katvusalaks kogu Eesti, siis Levira hinnangul võimaldab Multiplex 6 vabalevis TV3 jälgida ligi 90 protsendile elanikkonnast. Levivõrgu vahetus toimub sel suvel.

"Tänu otsusele vabalevist osaliselt lahkuda saame senisest rohkem investeerida juba saabuva sügise teletoodangusse," ütles TV3 tegevjuht Priit Leito.

Kanal 2 ja TV3 senised vabalevi televisiooni load kehtivad 1. juulini. Tehnilise järelevalve amet korraldas selle aasta algul konkursi kahe vaba juurdepääsuga üleriigilise televisiooniteenuse osutamise tegevusloa väljaandmiseks ning konkursi tulemusel anti Kanal 2-le ja TV3-le uus luba kehtivusega kuni kümme aastat.

Aprilli alguses teatas TV3, et on otsustanud vabalevist lahkuda. See samm oleks tähendanud 100 000 selle kaudu televiisorit vaatavale isikule, et 1. juulist nad seda kanalit enam ei näe. Mai lõpus teatas Levira, et ka Kanal 2 soovib vabalevist lahkuda. Sellest vähem kui nädal hiljem ütles Kanal 2 juht Urmas Oru, et see on pigem pikaajaline kava ja Kanal 2 on vabalevis nähtav ka pärast 1. juulit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles