Viljandimaalt valitud riigikogu liikmeid ärgitatakse kütuseaktsiisi tõusu vastu seisma

Kristiina Baum
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisdebatt Olustveres. Pildil Helmen Kütt, Mailis Reps, Helir Valdor Seeder.
Valimisdebatt Olustveres. Pildil Helmen Kütt, Mailis Reps, Helir Valdor Seeder. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon saatis välja pressiteate, mille vahendusel Mailis Reps ärgitab Järva- ja Viljandimaalt riigikokku valituid kütuseaktsiisi tõusu vastu seisma.

«Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps kutsub Järva- ja Viljandimaa valimisringkonnast parlamenti valitud saadikuid Johannes Kerti, Kristjan Kõljalga, Helir-Valdor Seederit, Helmen Kütti ja Jaanus Marrandit hääletama esmaspäevasel erakorralisel istungil parlamendi ette tuleva maksupaketi vastu,» seisab pressiteates. Sealsamas võrdleb Reps kobareelnõu Brežnevi pakikesega, milles sisaldub tema hinnangul hulk negatiivseid maksumuudatusi.

«Maksupaketis sisalduv kütuseaktsiisi tõstmine on vaieldamatult negatiivne samm ning see halvendab selgelt meie inimeste heaolu. Eriliselt tugevalt tabab tõus maapiirkondade inimeste rahakotti. Meie ettepanek on, et  Reformierakonna veetav sotsiaalmaksu üheprotsendiline langetus tuleks ära jätta, ning siis võib ära jätta ka kütuseaktsiisi kasvu ning majutusasutuste käibemaksumäära tõusu,» märgib Reps.

Kindlasti hääletavad maksupaketi seadustamise vastu Järva- ja Viljandimaalt riigikokku valitud Keskerakonna liikmed Mailis Reps, Priit Toobal ja Kersti Sarapuu ning EKRE liige Jaak Madison. Mailis Reps kutsub üles samasugust sammu astuma ka teisi ning nendib: «Eks igaüks peab ise järele mõtlema, mis on tähtsam – kas rahva tahe või valitsuse käsk? Ma siiralt loodan, et koalitsioonisaadikud mõtlevad enne hääletust hoolega järele ning langetavad esmaspäeval õige otsuse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles