Kristiina Ehin on Tartu ülikooli uus vabade kunstide professor

Kristiina Baum
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ehin
Kristiina Ehin Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikool annab teada, et eeloleval õppeaastal on vabade kunstide professori ametis luuletaja ja proosakirjanik Kristiina Ehin.

Kristiina Ehina loengusari kannab nime "Teekond tundva inimese ehk homo sensibilis’e juurde. Loovuse kujundlikud väljakutsed" ja see kutsub isikupärase kunstilise tunnetuslaadi leidmise teekonnale.

"Inspiratsioon", "loovus", "kujundlik tunnetuslaad", "identiteet" ja "traditsioon" on selle teekonna olulised märksõnad, mida õppejõud käsitleb oma isikliku kirjandusloomingu ja loovkirjutusõpetaja töökogemuse kaudu.

"Kristiina Ehini valimine Tartu ülikooli vabade kunstide professoriks annab Tartu ülikooli üliõpilastele ja loengusarja vabakuulajatele suurepärase võimaluse õppida kirjanikult, kes ammutab inspiratsiooni ühelt poolt eesti rahvaluulest, teisalt aga sügavast maailmakultuuri tundmisest," sõnas Tartu ülikooli filosoofiateaduskonna dekaan professor Margit Sutrop ülikooli pressiteates.

Kristiina Ehin on üks tänapäeva tuntumaid ja enam tõlgitud eesti kirjanikke. Tema luuletusi ja jutte on avaldatud 22 keeles, sealhulgas šoti, kõmri, makedoonia, udmurdi, prantsuse ja norra keeles. Inglise keeles on Ehinil ilmunud 11 raamatut Ilmar Lehtpere tõlkes.

Seda, et Kristiina Ehin on ka kodumaal üks hinnatumaid kirjanikke, näitab asjaolu, et tema looming kõlab laulupidudel, Eesti Vabariigi aastapäevakontsertidel, olümpiamängudel ja paljudel teistel esindusüritustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles