Vast valminud keskuses tehakse tööd ja puhatakse

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues puhkenurgas saavad päevakeskuse kliendid töö nokitsemise vahel puhata ja mõnusasti aega veeta. Pildil (vasakult) kliendid Hülgi Koršunova ja Tiina Pukka ning tegevusjuhendaja Inara Barkane.
Uues puhkenurgas saavad päevakeskuse kliendid töö nokitsemise vahel puhata ja mõnusasti aega veeta. Pildil (vasakult) kliendid Hülgi Koršunova ja Tiina Pukka ning tegevusjuhendaja Inara Barkane. Foto: Elmo Riig / Sakala

2013. aasta sügisest on psüühikahäirega inimesi abistav mittetulundusühing Töötoad renoveerinud Viljandis Uus tänav 14 maja. Kui klientide käelise tegevuse arendamiseks mõeldud ruumidesse koliti sisse juba veebruaris, siis praeguseks on linnalt kasutusloa saanud ka hoone teisele korrusele rajatud päevakeskus.

Laenuraha eest soetatud maja oli Töötubade juhatuse esimehe Mati Tuuksami sõnul esiti väga räsitud ja lagunenud. Remont oli väga põhjalik: alles jäeti ainult vanad palkseinad ja katusesarikad, kõik ülejäänu alates akendest ja ustest kuni katuse ja soojustuseni vahetati välja. Ehitati uued vee-, kanalisatsiooni- ja elektrisüsteemid ning paigaldati signalisatsioon.

Esialgsete plaanide järgi pidi kogu hoone valmima juba veebruariks, ent tööde venimise tõttu sai tollal vastu võtta vaid esimese korruse. «Nüüd on keskuse klientidel ka ruumid, kus puhata, teha kohvipause, vaadata telerit, kuulata muusikat või käia arvutis,» ütles Tuuksam. Päevakeskuse kööginurgas õpetab juhendaja huvilisi toitu valmistama. Samuti õpetatakse kliente rahaasju korras hoidma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles