Tarvastu vaimulik ootab vallalt suuremat rahatuge

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu vaimulik Elve Bender soovib, et vald vabastaks kogudusele kuuluvad üldkasutatavad alad maamaksust.
Tarvastu vaimulik Elve Bender soovib, et vald vabastaks kogudusele kuuluvad üldkasutatavad alad maamaksust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarvastu vallavanemal Alar Karul on oma sõnutsi konfliktid kohaliku pastori Elve Benderiga. «Eelmise aasta lõpul volikogus käies soovis ta üsna nõudvas toonis valla toetuse kahekordistamist,» ütles ta.

«Volikogu jäi endise summa juurde, sest kirik ei ole lubanud siiamaani oma maadele tervise- ja matkarada. Kestavad ka avaliku kasutuse lepingu läbirääkimised Tarvastu lasteaia maakütte all oleva maa rendihinna üle,» rääkis Alar Karu.

Vaimulik Elve Bender ütles Sakalale, et kindlasti ei käinud ta midagi nõudmas, vaid palumas ja ta esitas oma soovi ka kirjalikult. «Senine 1160 euro suurune toetus on püsinud juba aastaid, aga elu on ju kallinenud,» sõnas ta. Lisaks tuletas Bender meelde, et koguduse maadel on tervise- ja matkarajad ning lasteaia maaküttesüsteem, aga vald ei ole olnud nõus neid alasid maamaksust vabastama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles