Tänassilma mees teeb ka aukliku põhjaga paate

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadimeister Enn Raudjalg naudib oma koduõuel katusealuses puutöökojas töötamist. Seal võib ta teinekord toimetada hiliste õhtutundideni. Praegu on käsil esimese kajaki ehitamine.
Paadimeister Enn Raudjalg naudib oma koduõuel katusealuses puutöökojas töötamist. Seal võib ta teinekord toimetada hiliste õhtutundideni. Praegu on käsil esimese kajaki ehitamine. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kes tahaks osta paati, mille põhja on uuristatud kümmekond mõnesentimeetrise läbimõõduga auku? Möödunud kolmapäeval tööasjus Valmas käinud viljandlane Sulev Ilves igatahes tahtis ja jäi oma ostuga ka tagantjärele igati rahule.

Kui sõita Viljandist Tartu poole, paistab Tänassilmas tee ääres paar väiksemat sorti paati. Üks neist on täidetud lilledega, teise najal seisab tagasihoidlik silt «Müüa». Tänu sellele sildile keeraski Sulev Ilves autol otsa ringi ja sammus Mäenõlva talu õue. Kunagi tegutses samas talus Tänassilma velskripunkt, nüüd ehitab peremees Enn Raudjalg juba seitsmendat aastat maja kõrval katuse all paate.

Kõigepealt ulatas Sulev Ilves meistrile terekäe ja kuulas siis mõned minutid, mida too oma kätetöö kohta rääkis. Seejärel lausus: «Ma võtan selle.» Poolteise meetri pikkune taimekasvatuseks mõeldud paat olevat nimelt ideaalne sünnipäevakingitus rohenäpust abikaasale, kelle kohta ta ütles, et too sureb kas käsi mullas või tolmulapp käes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles