Tagasihoidlikult alanud laat kogus pärastlõunal tuurid üles

Kristiina Baum
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes ei mäletaks lapsepõlvest pedaalidega autosid? Gertrud Eist müüs Prantsusmaalt tellitud mudeleid, millega ringi sõita.
Kes ei mäletaks lapsepõlvest pedaalidega autosid? Gertrud Eist müüs Prantsusmaalt tellitud mudeleid, millega ringi sõita. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Jalg tatsub ja suu matsub» on kulunud väljend. Ometi sobib just see väljendama, mis reede hommikul Viljandi südalinnas aset leidis.

Üks põnevaim kaubaartikkel, mis 35. rahvusvaheliste hansapäevade käsitöölaadal silma jäi, oli karurasvaseep. Selle metsiku toote kõrval seisis teinegi metslane: hunt, kes laadaliste õnneks oli kohale toodud topisena. Tegelikult saigi seebiäri alguse Aare Jaama huvist topiste meisterdamise vastu. «Kunagi sai üks karutopis tegemiseks toodud, rasva jäi üle ja sealt see mõte arenes,» jutustas Valgamaalt Soontaga külast kohale tulnud topisemeistri kaasa Pille Talvik. Seep ise oli must kui tökat, lõhnas aga magusasti. «Kuusevaik, ja vahutab hästi,» täheldas naine.

Laada ilmselt kõige inetumad, sellegipoolest väga menukad tooted olid Boris Pokrovski puust voolitud näod. «Neid käiakse isegi Soomest ostmas, enamasti riputatakse sauna seinale või eesruumi,» rääkis Pärnumaa puussepp. Esiti naljatas mees, et töökojas on tal naise pilt üleval, sealt saab nägude tarvis inspiratsiooni. Pärast lisas tõsisemalt, et eks igas puutükis ole näojooned olemas, need tuleb vaid välja voolida. Lisaks puust nägudele müüs mees veel enda voolitud toidunõusid ja -riistu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles