Avakontserdi vaatajaid peletas külm ilm

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui hansapäevade avakontsert algas, oli Viljandi lauluväljak publikut täis. Pealtvaatajaid jätkus nii pinkidele istuma kui nõlvadele seisma.
Kui hansapäevade avakontsert algas, oli Viljandi lauluväljak publikut täis. Pealtvaatajaid jätkus nii pinkidele istuma kui nõlvadele seisma. Foto: Marko Saarm / Sakala

35. rahvusvaheliste hansapäevade avamist ja kontserti Viljandi lauluväljakul oli neljapäeva õhtul jälgima tulnud tuhandeid silmapaare nii meilt kui mujalt. Kuigi peo algul olid istekohad inimesi paksult täis, saatis kõle ilm suure osa publikust hiljem soojemat kohta otsima.

Üleeile startinud ja pühapäevani kestev suurüritus sai alguse Tartu tänavalt, kui hansapäevade rongkäik vanalinnast lauluväljaku poole liikuma hakkas. Lauluväljakul võeti tervitussõnadega vastu kõik kohale saabunud külalisdelegatsioonid ja õige pea asuti kõnesid pidama.

Nii riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder, hansaliikumise juht Bernd Saxe kui Viljandi linnapea Ando Kiviberg rõhutasid, kui tähtis oli kunagi Hansa Liit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles