Ladnast paraadnast pääseb praktilise kunsti juurde

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Või noh, mis praktiline see külmkapimagnet ikka on. Heal juhul saab sellega mõne teate üles riputada. Enamasti ei ole see isegi mitte kunst. Aga kui selle autor on Sakala karikaturist Kristi Kivestu ja magnetit müüakse hansalaadal Kunsttükkide tänaval, võib populaarsele meenele ehk erandi teha.

Need külmkapimagnetid ei ole kipsist ega puust, metallist ega plastist. Need on tehtud tikutopsidest. Ja kui toos lahti teha, saab sealt välja tõmmata Viljandi-teemalise minigalerii. On ka limiteeritud tiraaž selliseid, mille seest vaatab rippsilla või lossivaremete taustal vastu südamest tuleva sõnumiga jänes. Süda ongi sõnum.

Et Viljandi kui tuntud tikulinna kontseptsioon kõvasti kõlama jääks, on toosidele kirjutatud «Viljandi matches me». Maakeelde tõlgib autor selle samuti sõnamänguna: «Viljandi tikub südamesse».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles