Viljandi suurpidustused kuulutati avatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi rahvusvaheliste hansapäevade avamisele lauluväljakule olid ligi 1500 külalise kõrval kõnesid ja muusikat kuulama tulnud ka tuhanded teised lähemalt ja kaugemalt saabunud inimesed.

Kell 19 alanud rongkäik jõudis Viljandi laululavale enne kella 20, ent avakontserdiga varem pihta ei hakatud, vaid oodati õiget aega.

Platsil said kõik istekohad täis, ka need, mis juurde toodi, ning suur osa inimestest seisis püsti lauluväljaku äärtes. Inimesi tuli üha juurde.

Kui kõik hansalinnad olid tervitatud, asusid kõnesid pidama riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder, Hansa Liidu president ja Lübecki linnapea Bernd Saxe ning Viljandi linnapea Ando Kiviberg.

Kõik kolm rõhutasid, et sadu aastaid tagasi oli Hansa Liit kaubandusliit ja tänaseks on hansapäevadest välja kasvanud hoopis teistlaadi sündmus. Saxe sõnul on üritusel ka rahu mõte: olla sõbrad ja respekteerida igaüht.

Viljandi meer sõnas, et linn on suure oma eluajast olnud seotud Hansa Liiduga ning selles seltskonnas olla on uhke. «See on meie kingitus Euroopa hansalinnadele ja meile endale. Tundke rõõmu, et selline pidu on,» täheldas ta ja kuulutas pidustused avatuks.

Seejärel alustasid oma kava Viljandiga seotud muusikud ja tantsijad.

Vaata ka videost, millised olid peoliste esimesed muljed ja mida nad hansapäevadelt ootavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles