Kas kooli identiteedikriis ajas hoolekogu direktoriga tülli?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Jakobsoni kool töötas veel gümnaasiumina, olid sealsete õpilaste riigieksamite tulemused maakonna parimad. Praeguse põhikooli direktor Eero Järvekülg ja hoolekogu vaidlevad, kuidas peaks edasi minema. Teistelt koolijuhtidelt saadud tagasiside lubab direktoril arvata, et kooli arengukava on väga hea, hoolekogu aga leiab, et see pole eriti ambitsioonikas.
Kui Jakobsoni kool töötas veel gümnaasiumina, olid sealsete õpilaste riigieksamite tulemused maakonna parimad. Praeguse põhikooli direktor Eero Järvekülg ja hoolekogu vaidlevad, kuidas peaks edasi minema. Teistelt koolijuhtidelt saadud tagasiside lubab direktoril arvata, et kooli arengukava on väga hea, hoolekogu aga leiab, et see pole eriti ambitsioonikas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kas Viljandi Jakobsoni kool on identiteedikriisis? Kas selle juht ei suuda muutuste juhtimisega toime tulla või ei suutnud koolijuht ja hoolekogu arengukava tegemisel lihtsalt koostööd teha ning läksid lepitamatult tülli?

Juba sügisel arengukava koostamisest tekkinud segadus tipnes sellega, et hoolekogu jättis arengukavale oma heakskiidu andmata ja pöördus linnapea poole kirjaga vabastada Jakobsoni kooli direktor Eero Järvekülg ametist. «See oli meie appikarje, sest muid võimalusi meil enam polnud,» selgitas hoolekogu esindaja Alar Karu.

Lepitamine raekojas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles