Raamat kutsub Viljandisse

Kristiina Baum
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa tegusaid inimesi ja tähtsamaid sündmusi kajastav vastilmunud raamat "Viljandisse / To Viljandi"
Viljandimaa tegusaid inimesi ja tähtsamaid sündmusi kajastav vastilmunud raamat "Viljandisse / To Viljandi" Foto: Aivar Aotäht

Äsja ilmus ajakirjanik Ragnar Kondi ja fotograaf Elmo Riigi kahasse koostatud raamat "Viljandisse / To Viljandi", mille esikaanefotol seisab Ugala näitleja Luule Komissarov Viljandi rippsillal. Esikaas ilmestab hästi raamatu sisu ja ülesehitust.

Neil meestel on see trükilõhnaline Viljandimaad tutvustav raamat juba teine. Et see esimesena valminut kordama ei kipuks, valiti selle peategelasteks inimesed. Ja nimme sellised, kes mingil põhjusel on Viljandimaa endale koduks valinud. Nii tutvub lugeja linna ja maakonnaga nende inimeste kaudu, kes eri valdkondades tegutsedes viljandimaalaste elu kujundavad. Raamatust leiab lugemist ka maakonna tähtsamate ürituste kohta. Ilmekaid fotosid täiendavad ajakirjaniku tekstid või siis vastupidi.

Fotograaf Elmo Riigile, kes töötab ajalehe Sakala juures, on raamatu jaoks piltide tegemine hoopis midagi muud: sel juhul saab ta rohkem keskenduda ja võtta klõpsu tegemiseks aega. Mitme foto tarvis on tal olnud vaja välismaale sõita, turnida katustel, tulla kodust välja keset ööd...

Suur osa pilte raamatukaante vahele ei jõudnudki. Erilist heameelt tunneb Elmo Riig aga selle üle, et esimest korda leidis kajastust Viljandi põnev agulipiirkond Kantreküla.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Johan-Kristjan Konovalov nimetas raamatut eriliseks seetõttu, et selle on koostanud inimesed, kes tunnevad kohalikku kogukonda. Tänu sellele on autorid suutnud näidata Viljandimaad ja selle elanikke ehedana, just sellistena, nagu nood on.

Raamat "Viljandisse / To Viljandi" on müügil suuremates raamatupoodides, aga saadaval ka näiteks Viljandi turismiinfokeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles