Muuseum esitleb oma viiendat toimetist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muuseum.
Viljandi muuseum. Foto: Elmo Riig

Reedel kell 16 esitleb Viljandi muuseum oma näitusemajas toimetiste viiendat väljaannet «Viljandi ordulinnus ja Lossimäed läbi aja».

Maalilised lossimäed ja ordulinnuse varemed on äratanud huvi sajandeid, kuid nende sünnilugu ja saatus on täpsemalt teada vaid asjatundjatele. Esitletav raamat püüab seda lünka täita populaarteaduslike artiklitega, mis on rööbiti eesti ja inglise keeles. Viljandis peetavad 35. rahvusvahelised hansapäevad olid ajendiks see raamat just nüüd välja anda.

Kogumiku esimesed kaks artiklit on arheoloogidelt. Heiki Valk annab ülevaate muinasaegsest Viljandist ja Arvi Haak tutvustab ordulinnuse väljakaevamistel saadud andmeid. Järgmiseks avardab Liivimaa keskaja uurija Juhan Kreem lugeja teadmisi Saksa ordust ja Viljandi linnusest ning kunstiajaloolane Kaur Alttoa annab ordulinnuse arhitektuurse ülevaate. Raamatu lõpetab muuseumi teadusdirektori Ain-Andris Vislapuu tekstiline ja pildiline ülevaade lossimägedest kui puhkepiirkonnast ning sündmuste kronoloogia.

Raamatu toimetaja on Ain-Andris Vislapuu, keeletoimetaja Maarja Möldre ning inglise keele tõlk ja toimetaja Juta Ristsoo. Raamatu kujundas ja küljendas Kristjan Mändmaa.

Esitlus algab 5. juunil kell 16 muuseumi näitusemajas Johan Laidoneri plats 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles