Digipööre sundis pildiäri nipitama

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märkimisväärse osa Maksifoto teenistusest toob piltide raamimine, mida teeb salongi tagaruumis tuntud fotograaf Jaan Pääsuke. Ettevõtte omanik Mati Roosalu nendib, et viimasel ajal ongi juurde tulnud neid kliente, kes soovivad mõnd enda jäädvustatud kaunist hetke suurelt ja korrektselt vormistatuna seinale riputada.
Märkimisväärse osa Maksifoto teenistusest toob piltide raamimine, mida teeb salongi tagaruumis tuntud fotograaf Jaan Pääsuke. Ettevõtte omanik Mati Roosalu nendib, et viimasel ajal ongi juurde tulnud neid kliente, kes soovivad mõnd enda jäädvustatud kaunist hetke suurelt ja korrektselt vormistatuna seinale riputada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui 1990. aastate lõpul Viljandist bussitäis inimesi Euroopasse reisile sõitis, võisid Tartu tänaval tegutseva Maksifoto salongi töötajad kindlad olla, et mõne aja pärast saabuvad neile kibekiired tööpäevad.

«Igaüks, kes puhkusele läks, pildistas oma kolm rulli pilte täis ja tahtis pärast koju jõudmist kohe järgmisel päeval need paberile teha. Kõik olid põnevil ning tahtsid nähtut üle vaadata ja sõpradele näidata. Seega tähendas mõne suurema grupi välismaalt naasmine meile, et ühel päeval võib tellimuste arv hoobilt mitmekordistuda,» meenutab Maksifoto omanik Mati Roosalu oma äri kuldseid aegu.

Vahepeal selles vallas asetleidnud üüratud muutused on aga sundinud fotoäri pidajaid aina mõtlema uutele teenustele, millega kliente enda juures hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles